• menu

Scan services

Het controleren van e-tickets door het scannen van barcodes is vanzelfsprekend. Voor OnlineTicket is het scannen, gezien de ervaring van opereren in extreme omstandigheden, een van de sterke punten in het proces. Het scannen zorgt naast de controlefunctie namelijk voor realtime informatie om op te anticiperen en voor dataverzameling die kan worden ingezet tijdens en bij het evalueren van het evenement.

Scanteam
OnlineTicket heeft de beschikking over een professioneel scanteam, bestaande uit ervaren medewerkers van zusterorganisaties Traffic Support en Crowd Support. Naast het feit dat de medewerkers getraind zijn op het scannen en bekend zijn met het systeem, hebben zij ervaring bij en affiniteit met evenementen. Daarnaast zijn zij representatief, communicatief vaardig en klantgericht. Dit zijn eigenschappen waar OnlineTicket veel waarde aan hecht; het scanteam zorgt immers voor de ontvangst van de bezoeker bij het evenement en vormt daarmee het gezicht van de organisatie. Naast het scannen van tickets kan het scanteam ook worden ingezet voor locatieverkoop. OnlineTicket kan hiervoor zowel tickets als betaalspullen leveren en kan zodoende de gehele ticketing verzorgen.

Event manager
Het scanteam wordt op locatie aangestuurd door een van onze ervaren event managers. Naast de begeleiding van het personeel bij de scanactiviteiten houdt hij of zou real time de data stromen in de backoffice bij en communiceert deze waar nodig met de opdrachtgever of betrokken partijen.

Scanners
Het scanteam maakt voor haar werkzaamheden gebruik van robuuste scanners die via een UMTS-netwerk in verbinding staan met een server (T-Systeem). Voor deze scanners is speciale software ontwikkeld waardoor zij altijd met elkaar en met het Traffic Data Center (de Backoffice voor opdrachtgevers) in verbinding staan. Mocht onverhoopt tijdens het evenement een probleem ontstaan met de verbinding, bijvoorbeeld door overbelasting van het netwerk, dan is er nog geen nood aan de man. De scanners gaan dan automatisch verder als stand-alone, tot het moment dat weer verbinding gemaakt kan worden. Zo zijn deze scanners geschikt in alle omstandigheden.